Henrik Dorsin

Id: 9102

Henrik Dorsin
Ny favorit på humorhimlen!
Det är härligt att träffa en så begåvad komiker, revymakare, skådespelare, dramatiker och kuplettsångare som Henrik Dorsin. Med ett öga i humorbackspegeln gör han sina alldeles egna särskilda tolkningar av våra nutidsfenomen.

Under 2006 har den breda publiken äntligen fått möjlighet att följa Henrik i TV som gäst i program som "Parlamentet", "Extra, extra" och "Time out".

"Slängar av sleven"
Henrik Dorsin är en egen euforisk sort, en stökig och brötig skvader mellan ironiker och estradör"
Svenska Dagbladet

"När dessutom anständighetens alla gränser överskrids är det bara att sträcka vapen och låta sig dras med i skratt och dumhet.
Dagens Nyheter

Henrik Dorsins enmanshumorbonanza "Slängar av Sleven" med husbandet 4Gollum har spelats på Sagateatern, Teater Tribunalen och Mosebacke i olika versioner sedan hösten 2003. Odödliga publikfavoriter som "Korv i ugn"," Operan" och "Runka bulle" har här sett dagens ljus. Föreställningen har uppskattats enormt av publik och kritiker och har etablerat Henrik som en unik komiker och artist på den svenska humorhimlen.

Henrik är en säregen mix av skådis, ståuppare och sångare med en stil som pendlar mellan bitter svärta, lekfullt vansinne och kärleksfulla ordlekar.
^