HENRIK ELMÉR

Id: 4568

HENRIK ELMÉR
Henrik slog igenom 1999 i tv-programmet "Släng dig i brunnen". Hösten samma år hedrades han med det ärofulla Bubben-stipendiet.

Sporrad av framgångarna bestämde han sig för att även pröva på den internationella standup-scenen. År 2000 åkte han därför till London för att göra sina första engelskspråkiga framträdanden.
Sedan dess har han gjort några hundra föreställningar på comedyklubbar runtom i Storbritannien samt i Holland, Belgien, Tyskland och Kosovo (!).
Sommaren 2002 deltog Henrik som första svenska komiker i en av världens största comedy-festivaler i Edinburgh.

Henrik har framträtt i ett stand up-program i radio för BBC samt i en pilot för ett tv-program, också BBC. Han har också pratat i albansk radio från Prishtina i Kosovo. Han har dock ingen aning om vad han sa den gången eftersom han inte förstår ett ord albanska.

Förutom stand up så håller Henrik på med ett par filmprojekt samt funderar på om det inte finns en idé till en bok i bakhuvudet också. (Alternativt kanske en idé till en bak i bokhuvudet.)

Sagt om Henrik:
"En egen humor som får publiken att vika sig av skratt"
Expressen

"...med neurosen som grund och den språkliga absurditeten som vapen i hopplös kamp mot verklighetens tunga band. Här är varje kompromiss, varje avspänd normalitet portförbjuden. En heroisk kamp mot tillvarons obegripliga och stumma orättvisa pågår inför våra ögon."
Dagens Nyheter
^