HERR GRÖNKVIST STÅR UPP

Id: 9686

HERR GRÖNKVIST STÅR UPP
Herr Grönkvist är en larv. Han är propert klädd, har ett oklanderligt sätt, och hyser ett oförklarligt agg mot fjärilar.

För första sommaren någonsin åker den halsstarrige fjärilsfientlige larven Herr Grönkvist, på turné, ensam med en gitarrist. Temat för sommarens show kretsar kring en larv som inte vågar ta steget ut att bli en fjäril och formen är stand-up-komik för barn och vuxna.

Frontfiguren Herr Grönkvist spelas av Henrik Ståhl, skådespelare, välkänd från SVTs barnprogram. Under sommarens turné kommer han att sjunga smäktande, jobba hårt på att få publiken att skratta och kanske bara kanske, vågar Herr Grönkvist ta steget in i fjärlisskapet!

Idén till Herr Grönkvist uppkom när Henrik Ståhl var på turné med Vilda Baciller sommaren 2005. Även där förekom den förändringsfientlige larven, och publikens ohöljda kärlek och respons gav Henrik blodad tand. Ur detta uppkom en serie shower med Herr Grönkvist i allehanda sammanhang och idag vet Henrik att karaktären är omtyckt, trots sitt vresiga yttre.

Det behjärtansvärda i honom är att det han allra innerst inne vill, är att slänga sin tajta kostym, breda ut vingarna och flyga iväg som det han egentligen är: En färgskimrande fjäril. Det är det som gör att publiken älskar honom. Säger Henrik.
^