Hildegards

Id: 9885

Hildegards
Hildegards säger: Medeltiden är nu!
Medeltidsgille - Vikingagille - Medeltida jul - Medeltidsrevy - Workshop...

Tre musikanter och en skådespelerska drar in er i medeltiden! En spännande och färgstark tid som är fantastisk att skapa fest runt.

Hövisk kärlek och medeltida klostersång blandas med medryckande dansmelodier och mjöddoftande supvisor.
Ni får träffa Nunnan, den lögnaktige norrländske Korsfararen, Sveriges första helgon, den charmige men något senile St Botvid, m fl.

Hildegards har utvecklat ett uppskattat medeltida underhållningskoncept som spelats på 100tals gillen genom åren. Gästerna delas bl.a. in i de fyra stånden bönder, adel, präster och borgare. Hildegards interagerar med värme och humor och ingen kväll blir den andra riktigt lik.

Hildegards är ett mycket erfaret band. Vi har uppträtt runt landet på alla de större medeltidsfestivalerna, Urkultfestivalen, tagit hand om firandet av nationaldagen i Botkyrka 2009 och 2010, anfört pilgrimsvandringar, representerat Skandinavien för Visit Sweden i Chicago, och uppträder sedan 6 år regelbundet på Skansen med vårt Vikingagille. Men det vi gjort allra mest under åren är att spela på fester och event. Våra fester blir glada!

WORKSHOP
Vi kan också hålla roliga workshops, gärna i kombination med gille eller konsert, i t.ex. medeltida sång, dans och teaterträning med enkla statusövningar. Kul vid en kick-off.

VIKINGAGILLE!
Vikingarna fascinerar is och eld, sång och fest.
Ett vikingagille är en upplevelse och Hildegards skapar stämningen med nordiskt suggestiva klanger kryddat med överraskningar och upptåg som eldsprutning, Magikurn Loddfaffnir från Island med sina talande korpar och ett nästan äkta vikingablot.
Senare på kvällen är Vikinga-jukeboxen ett populärt inslag där gästerna själva får välja låt som Hildegards spelar.. Ronjas rövarsång, temat från Braveheart och Viking-ABBA, allsång uppstår - allt kan hända!

Medeltida jul
En stämningsfull och svängig julkonsert med de äldsta Staffansvisorna, glada carols och vackra julsånger på latin. Kortare program eller helafton.

SPRÅK: Vi kan göra våra gillen på engelska. God vana vid internationella gäster. Hildegards kan tala flytande engelska och italienska, god franska, hygglig ryska och tar oss fram på spanska och tyska.
^