Hypher

Id: 14158

Hypher
MyHype’s InHouse-band – är speciellt sammansatt för att tillgodose de krav som ställs för att kunna backa upp de varierande artister MyHype tillhandahåller eller väntas bjuda in i framtiden.

Ett fyrmanna band som med ett modernt rockigt r’n’b-sound lyckas leverera ett tidlöst funkigt sväng som obehindrat rör sig från reggae till pop, hip-hop eller för den delen jazzigare tongångar.

Det här professionella gänget handlar om feel-good Vare sig det är på den stora scenen, till dansgolvet eller i baren så är svänget ständigt närvarande trots de ekvilibristiska individernas förmåga att ta dig med på en musikalisk resa utöver det vanliga.

Kärntruppen som spelat/spelar tillsammans i en uppsjö sammanhang samarbetar även med blås/stråksektioner eller kör om tillfället kräver att bandet expanderas efter behov eller önskemål.

Medlemmar:

Henrik Svensson – Bandledare och Trummis som förutom frilansuppdrag spelar med ’The Works’(skivsläpp under våren ’14), ’Fours’(internationellt jazzband) samt ’Nightline’(80-tals covers). Hyphers progressiva funkmotor.

Magnus Bladh – Basist med en uppsjö frilansuppdrag bl.a. Sandra Dahlberg och Charlotte Perrelli. Medverkar på Lisa Hallings nysläppta EP samt gör Henrik sällskap i ’The Works’. Hyphers rötter i bluesen.

Robert Säll – Gitarrist som utanför Hypher är mest känd från banden ’Work of Art’ och ’WET’. Båda dessa band har rönt framgångar i och utanför Sverige, både live och på skiva. Spelar även med Henrik i ’Nightline’. Hyphers slickt souliga strängbändare.

Mårten Sandén – Keyboardist och Saxofonist som bl.a. spelat med ’Torsten Flinck’. Spelar med Henrik och Robert i ’Nightline’ samt med Henrik i ’Fours’(Sverige-spelningarna). Hyphers absoluta allkonstnär.

Hyphers medlemmar är som synes en kompetent sammanslagning proffesionella musiker vars vägar korsats i diverse sammanhang under många år. Tillsammans behärskar de bokstavligen talat alla musikaliska utmaningar som väntas komma i deras väg.
^