Infinite Maiden

Id: 16822

Infinite Maiden
Det finns många väldigt bra Iron Maiden-tributeband i världen - och inte minst i vårt egna, avlånga land. Det som särskiljer oss från andra band som kör Iron Maiden-tribute är:

Sångerskan!
Vi har i detta bandet en fantastiskt grym sångerska och frontperson i Sara “The Air Raid Sara” Lindberg. Sara är en av Sveriges absolut bästa rocksångerskor och hon gör låtar med både Dickinson, Di’Anno och Bayley rättvisa till 300 procent. Sara sjunger, utöver i Infinite Maiden även i hårdrocksbandet Six Feet Deeper och har därtill många års erfarenhet som sångerska på bland annat Rock the Night i Helsingborg och som soloartist.

Detaljerna!
I Infinite Maiden fokuserar vi enormt mycket på detaljerna! Där många band väljer att kanske ändra i gitarrsolon eller skippa den ack så viktiga stämsången så väljer vi att planka och repa allt i minsta detalj. ALLT ska låta som det gör på plattorna! Är det en låt från Somewhere In Time eller Seventh Son, ja då spelar Erik “Arry Arkö” Arkö keyboards med fötterna samtidigt som han spelar bas!

Rytmsektionen!
Vi har en av Sveriges absolut bästa rytmsektioner i Erik “Arry Arkö” Arkö och Emil “Mickols McBrain” Mickols! Både trummor och elbas måste levereras med både det rätta svänget, den rätta precisionen och den rätta aggressionen för att Maidens låtar ska låta på rätt sätt! Här förekommer ingen dubbelpedal på trummorna - bara enkelpedal (!) och kulsprutebas i mängder! Erik och Emil spelar tillsammans med Sara i Six Feet Deeper - och har utöver det spelat med band och artister som Structural Disorder, Thorsten Flinck, Frontback, Dodgers’ Dive och The Ransom.

Gitarrduon!
Ingen tribute till Iron Maiden är komplett utan de karaktäristiska tvillinggitarrerna - vilket i Infinite Maiden trakteras av Jonatan “Jay Murray” Hedlin och Kristian “Abraham Smith” Niemann, som även återfinns på körsång! Kristian spelade i många år i bandet Therion - men återfinns numera det episka Doom Metal-bandet Sorcerer! Jonatan är, utöver att vara aktiv i flertalet andra band en av de två männen bakom den populära Iron Maiden-podcasten “Maiden A-Z”!

Utseendet!
När andra Iron Maiden-band går upp med stripigt hår, dåligt åtsittande jeans och en urtvättad Iron Maiden-tröja tar vi på oss peruker, spandex och eftersträvar även en tydlig koppling till utseendet hos de instrument som Steve, Adrian, Dave och Janick har spelat på!

Spelglädjen!
Kommer DU och ser oss spela live så kan du räkna kallt med en sak - utöver ett klockrent framförande: spelglädje och engagemang med publiken! Vårt mål är enkelt: När publiken lämnar lokalen ska de ha samma känsla och glädje i kroppen som efter en riktig Iron Maiden-konsert!
^