ISAK JANSSON

Id: 11350

ISAK JANSSON
Isak Jansson är komiker och mångsysslare. Förutom renodlad standup är han även spokenword-artist. Tillsammans med en mikrofon och en bunt åhörare blir det en monologkonst utan gränser som hör hemma på såväl innekrogen som gatuköket, något av en folkhemsabsurdist helt enkelt.

Inom standup är hans målsättning att skapa eftertanke i skratten, att våga tänja på gränserna så att tanke och provokation utgör lika viktiga element som skratt och underhållning. Inom spokenword är det skratt i eftertanke, det viktiga är form och budskap, där komiken är en bisats. Isaks komik är stundtals provokativt, klurigt, snuskigt, intellektuellt, vasst, subtilt, ekologiskt, sufistiskt, sofistiskt, manligt, kvinnligt, med mera, med mindre...

"Jag har två bröder som är varandras raka motsatser, en gång när vi var små så sprang de ihop med varandra... och försvann..."

Isak är ståuppkomiker, tvåfaldig svensk lagmästare i Poetry-slam 2006 och 2008, 2:a individuellt SM 2007 och arrangör av klubben Norrare Comedy i Falun och Rioligt på Bio Rio, Stockholm. Han är medlem i humorgruppen Trupp Gruppis som skapat serien Ett konstigt sätt att säga hejdå på Comedytv.se. När han inte står på scenen arbetar han frilans som filmare och uppskattar att skriva om sig själv i tredje person.
^