Janne Bäckman

Id: 11833

Janne Bäckman
Janne Bäckman var tidigare frontfigur i kultbanden Hellzephyrs. Han försökte lägga av. Det gick inte. Så han startade Janne Bäckman och sönerna. Det är inte hans söner. Men dom hette Olsson och Nilsson i efternamn. Olsson heter Anders i förnamn och spelar bas, vilket han också gjort med Kvinnaböske band, Jump 4 joy m fl. Nilsson heter Stefan i förnamn och är gitarrist, också han med ett förflutet i Hellzephyrs. När Nilsson slutade vägrade nya gitarristen, Per Flodén, att byta namn, så nu heter trion bara Bäckman.

Materialet är mestadels eget. Bäckman har blivit äldre än förr, så hans första album med trion heter Sånger från Medelåldern. Humorn som fanns hos Hellzephyrs finns kvar, men kanske med ett lite mörkare och seriösare stråk också. Och vem som har chansen skulle inte vilja göra covers på sig själv, så den allra senaste skivan heter Bäckman tolkar Hellzephyrs (och några till.) På trummor hittar vi där Michael Blair, slagverkare bakom Lou Reed, Tom Waits, Elvis Costello m fl, dvs nästan alla Bäckmans husgudar.

Vi kan skräddarsy temaprogram för er, eller också får ni oss med det vi har i bagaget. Vi har också en speciell föreställning byggd på Bäckman tolkar Hellzephyrs, för de 80-tals nostalgiska.

Bäst mår vi inför en lyssnande publik.
^