Jenni Baciao

Id: 13901

Jenni Baciao
Jenni Baciao är en svensk sångerska /artist som föddes den 23 november 1989 i Beria, Mozambique, som tvååring flyttade Jenni till Sverige med sin mamma, där växte hon upp i en kommun utanför stockholm, tillsammans med sin familj.

Som fyraåring så började Jenni dansa balett fram tills hon var nio år. Hon har även dansat många andra dansstilar genom åren, så som hip hop/ street dance , show, jazz och commercial.

Första mötet med sången var när hon var 7 år och hörde Spice Grils för första gången, men det var inte för än hon var 9 år som hon insåg att hon kunde sjunga. Hon tog sina första sånglektioner vid 14 års ålder. När hon var 13 år gammal upptäckte Jenni att hon tyckte om att skriva dikter. Vid samma ålder skrev hon sin första låt , tillsammans med en lärare i skolan.

Jenni har också deltagit i en hel del musik tävlingar, så som Artistskolan, där hon och två tjejer till i en grupp gick vidare till final. Och "So Superstar" där hon var en av de fem finalisterna.

Jenni inspireras av musik som får henne att känna en känsla, men fram för allt inspireras hon av musikgenrer så som RnB, Pop och Soul.
^