Jenny Almsenius

Id: 16173

Jenny Almsenius
Sångerskan och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat flitigt i Sverige och Norge de senaste åren och sjungit sig rakt in i publikens hjärtan. Hon hyllas för sin starka scennärvaro och personliga låtar. Jennys musik är en slags blandning av pop, visa och blues på svenska - alltid med den varma rösten och texterna i centrum.

2011 kom hennes rosade debutalbum Sånt som brinner och 2016 släpptes uppföljaren Hjärtat slår mot asfalten, som nominerades i kategorin Årets visa på Manifestgalan 2017.

I augusti 2018 tilldelades Jenny Cornelis Vreeswijksällskapets nyinstiftade Skrivarpris för sitt låtskrivande! Utöver den egna musiken tolkar Jenny även andras sånger och blues.

Följ med Jenny och hennes musiker på en musikalisk resa som når ut över scenkanten och berör! Konserter kan bokas som soloframträdande, duo, trio eller med större band.

Jenny Almsenius föddes i Göteborg och växte upp i Varberg. Hon utbildade sig hos den legendariske sångpedagogen Torsten Föllinger i Stockholm och på Nordiska Visskolan i Kungälv. Hon har belönats med stipendier från bland andra SKAP och STIM för sitt låtskrivande, varit programvärd i Sveriges Radio och samarbetat med en mängd namnkunniga artister.
^