Jesper Rönndahl

Id: 11352

Jesper Rönndahl
Jesper Rönndahl, född 27 juni 1979, är en svensk komiker och radiopratare. Han är ursprungligen från Veberöd men bor numera i Malmö. Under sin studietid engagerade han sig mycket i Radio AF.

Rönndahl har medverkat i bland annat radioprogrammet Pang Prego i Sveriges Radio P3. Han har tidigare arbetat med Hej Domstol!, Morgonpasset, Söndag Hela Veckan och P3 Hiphop. Han bildar även ett komiskt radarpar med komikern Simon Svensson, som också medverkar i Pang Prego. Tillsammans med Simon, Sissela Benn och Emma Hansson bildar de den lätt bisarra humorgruppen Einsteins kvinnor, som hösten 2007 syntes i kortserien Centralskolan i SVT.

Jesper har också satt upp ett antal krogshower med Anders Johansson, Magnus Erlandsson och Fredrik Fritzson, till exempel: En Gratis Krogshow (2006), En Billig Krogshow (2007), En Prisvärd Krogshow (2008) och Titta Vi Krogshow (2009).

Han är även vinnare av standup-SM 2007 som avgjordes på Norra Brunn den 13 augusti.

Jesper var våren 2009 redaktör för SVTs program Grillad, där han syntes tillsammans med Pang Prego-kollegan Josefin Johansson i två program. Han är för tillfället programledare i SVT:s Bobster. På Jespers hemsida går det att läsa att sommaren 2009 spelar Jesper tillsammans med Josefin Johansson in en mindre humorserie för SVT Play.

Under 2009 medverkade Jesper i tv3s program Comedy fight club.
^