Jimi M Anderson

Id: 14188

Jimi M Anderson
Jag gillar hur något så simpelt som några väl hopsatta toner kan frambringa de starkaste och mest komplexa känslotillstånden hos en människa.” Jimi M Anderson är en artist som spelar vad som närmast kan beskrivas som Nashville-rock.

Inspirerad utav artister och band som Hunter Hayes, Keith Urban, Brad Paisley och Daughtry strävar han efter att skriva och framföra rytmiskt medryckande musik.

Detta görs i både full sättning med ett förstärkt band eller som akustisk akt med endast 1-3 musiker. ”Jag själv gillar att lyssna på artister som har tänkt lite extra och lagt ner tid på att göra låtarna så bra som möjligt. Det finns ingen ursäkt till att jag inte skulle göra detsamma med min musik.”

Förutom att ha spelat runt om i Sverige har han även spenderat 2 år på den amerikanska musikscenen, där han fått chansen att arbeta och spela med internationellt turnérande artister så som Dizzy Reed (Guns N Roses), Marko DeSantis (SugarCult) och svenska Vains of Jenna.

Under våren 2014 släppte Jimi sin första musikvideo till singeln ”To Hell Alone” på YouTube och redan efter ett par veckor hade den blivit visad över 10 000 gånger.
^