Joel de Luna

Id: 11091

Joel de Luna
Sedan ett par år tillbaka så har Joel även påbörjat en solo karriär. Han sjunger då egenkomponerade låtar som berör ända in i själen. De handlar om mycket mänskliga problem; utmaningen att växa som person, kärlek och svårigheten att överkomma sina tillkortakommande. Hans nästa album kommer att bli klart under våren 2010.

Joel De Luna är en karismatisk sångare som berör. Han har ett brett register och sjunger allt från blues och rock till pop, bossa och salsa. Han uppträder ackompanjerad av en gitarrist eller med ett fullt band.

Joel har vunnit New Artist of the Year Award (1997), Peoples Choice Award (1999), och han var nominerad till utmärkelsen Best Gospel Vocalist (2008).

Joel är född i Dominikansk republiken och uppväxt i New York City. Han är nu bosatt i Sverige efter flertalet år i Finland och Estland.

Joel började sin karriär med att vara sångare i band såsom X-Plode, Sax Appeal, Music for Living och nu senast DeLuna Band (BluesRock) och El Dominicano (Latin). Han har turnerat som förband med bl a Alphaville, East 17, The Prodigy och Faithless.
^