Johnny Lundin Band
Johnny brukar pressa sitt CV i en mening
”Jag har spelat från Jerry Williams till Pavarotti”

Lite mera är det faktiskt. Johnny och jag är barndomskamrater sen 1960.
Uppväxta i Johanneshov söder om Stockholm.
För att ha bott i USA några år kom han hem till Sverige igen 1959. Där såg han Elvis Little Richard Everly Brothers … ja alla på TV. Även epokgörande gitarrister som James Burton Duane Eddy Cliff Gallup m.fl..
Började spela med Jerry Williams band som kallade Johnny för ”Jänkaren”.

Startade sen instrumentalgruppen The Partners med Jack Wahlberg där det
blev mycket Shadows och 3 egna singlar.
Åkte med Lenne Broberg och The Adventures till Finland 1962 och senare med Jan Rodhe i Finland och Skandinavien. Startade band som Original Sound The Best Hi-Balls och var med i många fler.

Spelade som studiomusiker på massor av låtar så hör ni någon 60-talslåt med särskilt bra solo eller gitarrspel då är de Johnny som hörs. Spelade med Lenne & Lee Kings. Kompade Tom & Mick Peter Holm för att sen ägna sig mest åt klassisk gitarr.

För en c:a 12 år sen blev han sugen på att spela el-gitarr igen och Rock ’n’ Roll. Vi startade Johnny Lundin Band och spelar 50-tals Rock engelsk tuff Rock ’n’ Roll och POP. Vi har spelat lite runt om i Sverige och Finland Danmark Holland och England. Det är som på 60-talet Johnny har en skara gitarrfans framför sig som frågar sig ’hur är det där möjligt’...

Bernt Liljegren
Började klinka gitarr -58 och försökte hänga med Johnny i svängarna innan de stora banden och artisterna snappade upp honom. Spelade med några mindre band innan jag 1964 började med att kompa Tina & Marina i folkparkerna. Sen startade vi Original Sound, Johnny jag Tommy Tausis som fanns en kort tid. Började spela med The Sunes som spelade på klubbarna i Gamla Stan och lite var stans. Började med Burken & Burksmen 1966. Senare på året hörde Tommy Körberg av sig och fråga om jag ville prova med att repa med dem, så det blev The Maniacs i ett hektiskt halvår till att det blev Tom & Mick. Då började jag med Burkens band igen. Kompade Peter Holm på hans sommarturné -71. Vickade med Rockfolket -72 och folkparkssommar med Rock-Olga 72-73.

MEDLEMMAR:
Johnny Lundin
Bernt Liljegren
Per-Olov Alm
Lennart Gudmunsson

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.