Jonas Södergren

Id: 10312

Jonas Södergren
Clowneri och Trolleri! (Barn/familjeföreställning)
Med endast en gammal väska kommer trollkarlen Jonas Södergren in och tar över. En fartfylld blandning av trolleri och clowneri uppstår. Trolleriet funkar till en början pinsamt dåligt och barnen avslöjar fusket. Är han en riktig trollkarl? Just då blir trolleriet på riktigt. Flaskor, ägg och låtsas kaniner försvinner spårlöst. Inte ens han själv förstår hur det går till!
Föreställningen har en direkt publikkontakt som engagerar barn såväl som vuxna.
Längd: 40 min (eller efter önskemål)


Mingeltrolleri.
Trolleri mitt framför näsan på publiken. Lånade fingerringar, spelkort, mynt och andra vardagliga föremål är allt som behövs när Jonas går runt och utför mirakel. Passar för mingelsammanhang, middagar och andra tillställningar. Jonas har mingelprogram både för vuxen och barnpublik.


Komiska och magiska akter för vuxna.
Originella, absurt komiska och magiska akter där Jonas Södergren pedagogiskt undervisar publiken i den svåra konsten att underhålla. Med subtilt skådespeleri och galen magi har han fått publiken att skratta i många länder såsom: England, Sverige, Danmark, Frankrike, Spanien. Såhär skrev Svenska Dagbladet: Underhållande grotesk är Jonas Södergrens lakoniske trollkarl som ger sina bästa, och sämsta, barnkalastips och bokstavligt har tumme med publiken.
Längd: Kan varieras från 10 min -1 tim.


Clown workshop
Sökandet efter varje individs unika löjliga och komiska sidor. Genom improvisationer letar vi efter denna rödnäsade figur som dyker upp när man minst anar det. Vi lär oss att njuta när vi misslyckas, clownen förblir optimistisk trots alla motgångar.
Vad är en clown? En clown är en komisk och underbart löjlig person som får publiken att skratta. I denna workshop är den poetiska och gulliga clownen bannlyst. Clownens poesi är hans/hennes älskansvärda idioti. Under kursen upptäcker deltagarna att clowneri
inte har något att göra med glada färger, blommor, stora skor och falska leenden. Jonas Södergrens originella pedagogik utgår från varje deltagares förutsättningar och lust. Kursen är befriad från tråkiga teorier och slavliknande metoder.
Kursen passar för enskilda personer såväl som för företaget. Clownkursen passar perfekt för en grupp som ska lära känna varandra. Kursen vänder sig även till dig som vill öva upp din publikkontakt, bjuda på dig själv och hantera scenskräck.


Jonas har regelbundet clown och teaterkurser, kontakta han för mer info.
^