Jordskred

Id: 15016

Jordskred
Bandet är resultatet av ett rätt så brett spektrum av musikaliskt utforskande inom rock-genren. Punk, Heavy Metal, Progressiv Metal, Death och Black Metal av olika slag med mera. Plötsligt har allas vägar lett tillbaks till någonstans där allting började. Nu samlas det på progg- och rockskivor från tidigt 70-tal och pratas flitigt om den tidens tand i förhållande till dagens.

Jordskred är en stolt förvaltare av både de ideal och de musikaliska tendenser som vi upplever präglade rockens begynnelse, i synnerhet den mer ideologiska rörelsen i Skandinavien, där artisterna i er line-up har gjort storartade insatser. Alla i bandet är förstås inte lika sålda på just proggen, men för några av oss handlar det här om några av de absolut största förebilderna.

Vi bor i Sundsvall och i Uppsala, några är mer politiskt frustrerade, andra mindre. Några är uppväxta till stor del på det ideella punkhaket Pipeline i Sundsvall, andra i olika typer av glesbygd, Några studerar, andra sliter hårt på andra vägar.

Ska man vara lite fyndig men samtidigt allvarlig kan man nog säga att Jordskred har kraften att föra akademikern närmre jorden, och grovarbetaren närmre orden. Lite tillspetsat förstås, men det kan ju behövas ibland, eller hur!
^