JOSEPHINE BORNEBUSCH

Id: 5783

JOSEPHINE BORNEBUSCH
Josephine Bornebusch föddes i september 1981 på Södersjukhuset i Stockholm. Tack vare hennes mor, scenografen Cian Bornebusch, så flödade kulturen och konsten i hemmet under Josephines barndom. Hon blev tidigt förtjust i skådespeleri då hon var involverad i teaterklasser samt spexade och höll låda hemma. Josephines genombrott kom i och med hennes medverkande i SVT:s drama serie, Rederiet (1999) där hon spelade rollen som överklassflickan Madeleine. Vid det här stadiet hade hon redan hunnit med att medverka i diverse reklamfilmer, musikvideos och även gjort en del modelljobb.

Josephine fick riksupptäckande medieuppmärksamhet tack vare hennes framgångar i Rederiet, som i sin tur banade väg för hennes pågående skådespelarkarriär. Under Josephines gymnasieår fortlöpte hennes arbete då hon hade huvudroller i ett antal kortfilmer, så som Nya lögner och prisbelönta Hundtricket. Under denna tid medverkade hon även i långfilmerna, Vingar av glas och Järngänget. Vid ungefär samma tid som hon tog studentexamen, så fick Josephine en av huvudrollerna i Kanal 5:s drama serie, Hotel Seger (2000).
I båda Josephines långfilmer, spelar hon emot Alexander Skarsgård som också skulle bli en av motspelarna i långfilmen som kom att innebära Josephines genombrott som filmskådespelerska, Hundtricket- The Movie. Hundtricket är en charmig kärlekskomedi som är baserad på kortfilmen som Josephine medverkade i med samma titel. Filmen gick väl hem hos kritikerna, såväl som att det blev en biosuccé då den släpptes 2003.

Efter inspelningen av Hundricket så bestämde sig Josephine för att åka bort ett tag. Det resulterade i att Josephine bodde i semesterparadiset Playa del Carmen, Mexico i 6 månader och jobbade på sin fars restaurang Babes.
När Josephine kom tillbaka blev hon tillfrågad att medverka i det amerikanska modemagasinet Vanity Fair tillsammans med andra svenska stjärnskott. Bilderna i tidningen togs av den legendariska fotografen Bruce Webber.
De senaste åren har Josephine medverkat i olika TV-produktioner, serier, novellfilmer samt gjort modelljobb nationellt och internationellt. År 2006 har Josephine både hunnit med att spela Huvudrollen i den stora SVT satsningen, Playa del Sol, samt läst in Denise Rudbergs senaste roman Mathilde som ljudbok. I humorserien Playa del sol spelar Josephine emot bl.a. Mikael Tornving, Henrik Hjelt, Saga Gärde och Rickard Ulfsäter.
^