JOYFUL

Id: 8210

JOYFUL
Våren 1996 ordnade Väsbys Musikråd en workshop där en session av prova-på-gospel ingick. En intresseanmälan delades ut och fylldes i av dem som blev smittade av gospelfebern. Gospelkören Joyful föddes.

Joyful är en ideell förening. Den är helt oberoende och tillhör inte någon kyrka eller något samfund. Kören består för närvarande av ett 40-tal medlemmar, såväl män som kvinnor, i alla åldrar. Varje termin medverkar Joyful på ett visst antal gudstjänster i Missionskyrkan, där de även har sina övningar varje torsdag. Kören övar in sitt material på gehör, vilket är vanligt i gospelkörer.

Sedan starten hösten -96 har kören bl. a. haft körledare som Daniel Stenbaek, Cyndee Peters, Maria Nordenback, Malcom Chambers, alla stora namn inom gospeln. Sedan hösten -03 är Monika Bjerkerot körens ledare. Monika har skrivit eget material sedan tonåren, allt från julvisor till country. Vidare har Monika studerat till musiklärare vid Ingesunds Musikhögskola och arbetar idag som musiklärare med barn från 6 till 18-års ålder.

Monika har tidigare även lett gospelkören Celebration Gospel Choir i Stockholm och har genom engagemang i Stockholm gospel festival sjungit med flera av dess gästartister.

Kören har genom åren och med hjälp av de olika körledarnas vägledning utvecklas från en hobbykör till en kör som gott kan ställas i jämförelse med andra gospelkörer. Joyful har bl.a. haft konserter tillsammans med Cyndee Peters och med Jay T Hairstone, som är en av de största inom gospeln i USA.

Under året genomför kören ett antal egna konserter men även som gästartister vid andra gospelmässor, gudstjänster eller konserter. Vid jul är Joyfuls julkonserter ett mycket uppskattat och välbesökt evenemang.
Eds kyrka, i Upplands Väsby har varit platsen för Joyfuls julkonsert de senaste åren. Efterfrågan på biljetter är så stor att de har fler konserter under samma dag.

I Joyful möts människor med skilda erfarenheter av livet, med respekt för vars och ens tro. Vår vision är, att vi genom gospelsången ska finna en sådan gemenskap, att Joyful inte bara är vårt namn utan också kännetecknet för vår kör.
^