Joyride
Joyride föddes 1991 i en lägenhet på Söder i Stockholm. Efter att ha spelat lokalt under några månader träffade vi på våren -92 Lasse Heaster på "Orkesterkonsult" i Gävle som direkt tände på Joyride och började boka oss. Samtidigt släpptes vår första kassett "Joyride".
1994 spelade vi in en full-CD med enbart egen musik. Vi arrangerade, producerade och bekostade själva, 13 spår på tio dagar. Med facit i hand så tycker vi nog att det gick lite väl fort, men vi hade varken mer pengar eller tid: turnébussen stod och väntade runt hörnet. Men, dock, plattan "Upp & Ner" var färdig! Det blev ett stort lyft för oss. Vi började spelas på radio, fick förvånadsvärt fina recensioner, och ett förlagskontrakt med Air Chrysalis som blev vårt "bollplank" och även stöttade oss ekonomiskt.

De presenterade oss för producenten Rutger Gunnarsson med vilken vi inledde ett samarbete 1995. Därför var valet av producent inte svårt när när vi snabbt skulle spela in en singel efter SM-segern sommaren -97. Vi spelade och Rutger producerade. Resultatet blev vår första singel. Titelmelodin från den, "Ingen annan än du", med text och musik av Gitte, gick direkt upp på svensktoppen. Där låg den under hela oktober månad. Listframgångar nås även med de följande singlarna "En liten stund av kärlek", "Kung för en dag" och "Jag vill leva med dej".
I november medverkar Joyride i TV4:s tävling "Dansbandslåten 98". Vi blir valda till publikens favoriter och kommer på andra plats totalt. Tävlingsbidraget "Godmorgon världen" blir titelspår på vår första CD på Bert Karlssons skivbolag Mariann grammofon. Skivan som är producerad av Rutger Gunnarsson innehåller 14 nyskrivna, lätt countrydoftande danslåtar och finns i handeln från december -98.
"Godmorgon världen" ligger ett helt kvartal på Svensktoppen, varav sex veckor på första platsen. Skivan "Godmorgon världen" tilldelas en Grammis för bästa dansbandsalbum. Joyride framträder också som första dansband i världshistorien i direksändning på den tillhörande Grammisgalan.
Ett år efter utgivningen av "Godmorgon världen" släpper Joyride albumet "Ett nytt millennium". Det innehåller ytterligare fjorton låtar varav tretton är helt eller delvis komponerade av medlemmarna. Inspirationen är hämtad från Nashville där Gitte varit och samarbetat med kompositörer som i vanliga fall skriver åt artister som Dixie Chicks och Trisha Yearwood.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.