Kaj Pousár med band

Id: 12916

Kaj Pousár med band
- Jag har inte tagit mig över den där muren… jag har sprängt mig igenom den.

Muren i fråga är den där stora barriären av osäkerhet inför att våga satsa på den stora drömmen. I Kaj Pousárs fall handlar den om kärleken till musiken. Skulle du fråga honom om hur han till slut fick den där muren att rasa, kommer han att svara att passion är mer explosivt än något annat här i livet.

Och just "Livet" heter Kajs debutskiva. Den innehåller lika mycket klassisk svensk rock som Kaj Pousárs egna, unika stil. Här finns berättelser från båda sidor av den där muren. Från hur Kaj i ungdomsåren började spela i band i hemstaden Eskilstuna, via de sena trubadurnätterna på svenskarnas favoritresmål och det långa uppehållet från gitarren, fram till nytändningen och till sist uppfyllandet av en livslång dröm. En dröm som nu alltså har materialiserats i form av det album som du ser framför dig - "Livet".

Med sig på sin resa har Kaj hittat nya vänner som har trott på och delat hans vision: gitarristen Tommy Denander (Michael Jackson, Toto, Jimmy Page), trummisen Mats Persson (Robyn, Roxette, Thåström) och producenten Johan "Jones" Wetterberg (Carola Häggqvist, Erik Gadd, Pauline) är några av dem som har bidragit till att skapa "Livet".

Kaj Pousárs ovanligt mogna debut består av tio låtar om hur det är att vara människa. Att älska, längta, mista, offra, skratta och gråta. Att känna sig trasig och att bli hel genom att inse att det enda du kan göra är ditt bästa, vara ärlig och ge drömmen all den jävlar anamma som du bär på inom dig.

För det är just det "Livet" framförallt handlar om: att stå för sin vision, även när omgivningen drar åt andra hållet. Att det alltid finns ett pris att betala för att följa sitt hjärta och att det bara finns en person som kan förverkliga dina drömmar: du själv.

Albumet Livet släpptes den 23 maj (Kapoan/Freeside-Border)

Har spelat som förband till "Legends Voice of Rock" med bl.a Steve Augeri - Journey, Bill Champlin - Chigago, Fergie Fredriksen - TOTO den 24 aug 2012 på Södra teatern i Stockholm.
^