KALAS
I Augusti 2005 började ett gäng killar gymnasiet, estet musik på Alströmergymnasiet i Alingsås. Klassen var ibland ute och spelade
på fester och liknande, och en fest fick killarna för sig att dra igång Sven-Ingvars gamla hit Säg inte nej. Festen kom igång på riktigt och efteråt tyckte en av killarna att de borde starta ett dansband.
De andra killarna småskrattade en stund men insåg efter en tids lyssnande på framför allt Streaplers att det var en fullkomligt briljant idé!

Efter några månader satte de igång att repa in en dansbandsrepertoar.
På första repet spelades bl.a. Natalie, 55 Ford och De sista ljuva åren. Efter några rep tyckte killarnade att de ville köra på Rock n Roll-stilen och många låtar skalades bort.

I Ferbuari 2007 hade killarna turen att få spela upp för bokningsbolaget TonArt och det gick fint. Sedan dess har Kalas varit ute och spelat på olika dansställen, fester och andra evenemang.

Kalas satsar på att bli ett etablerat dansband och jobbar stenhårt för nå upp till just de drömmarna . Målet med arbetet är att stimulera dansglada människor och på så vis även oss själva genom den otroligt svängiga musiken och charmen i hela dansbands-kulturen. Vi vill också nå ut till en bredare publik så att även yngre människor öppnar upp ögonen för musiken och sammanhangen så som vi har gjort.

"Ta en sväng med oss så får vi en underbar kväll tillsammans!"

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.