Katrina Hedén

Id: 14051

Katrina Hedén
Katrina Hedén, en etablerad sångerska med en gedigen musikalisk bredd och stor erfarenhet inom såväl den klassiska genren som musik inom jazz, pop, soul, samba, country.

Katrina Hedén lyrisk-dramatisk sopran ursprungligen från Piteå, utbildad på Musikhögskolan i Göteborg och en specialinriktad sånglinje på Vadstenas Folkhögskola. Musikakademien i Mariefred iMasterclass, senast för operasångerskan Britt-Marie Aruhn, samt studerar f.n. på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Katrina har medverkat som solist och i ensembler i olika kyrko- och romanskonserter.

Katrina har, trots inriktningen på utbildningarna, fortsatt att fördjupa sig i sound och sväng inom jazzmusiken, popen och soulen, inom de mer folkliga uttrycken inom t ex country och samba men även inom vår egen folkmusik i Sverige. Hon har haft många olika projekt och ensembler som spelat på olika slags konserter, festivaler, klubbar och caféer.

Katrina kan anlitas som solist eller tillsammans med instrumentalister eller ensembler.

Aktuell just nu finns hon med i olika ensembler och projekt såsom; Mary, full of grace, Antina DuoLIka, 2Voices, Apella och Lobby.
^