Kings n Queens

Id: 12134

Kings n Queens
Henrik Orwander, Tina Leijonberg och Simon B Tibblin träffades då de alla tre hade huvudroller i den storslagna och kritikerrosade Queen musikalen We Will Rock You som gick på Cirkus i Stockholm under 2010 2011. Artisterna blev utvalda av bl a världsartisten Brian May i Queen för att representera just Queens anda i Sverige. Trion bestämde sig snabbt för att ta tillfället i akt och starta Kings N´ Queens vars koncept är att skräddarsy underhållning för varje unika tillfälle. Showen bygger på de största låtarna från de största artisterna genom tiderna, inget nummer går omärkt förbi.
Med lång erfarenhet och öga för nyskapande erbjuder dessa artister något utöver det vanliga.

Showen går att få med Bakgrunder eller med livemusik. Livebandet består av musiker som även dessa är handplockade av självaste Brian May i Queen.

Kings N´Queens består av tre artister i grunden men kan utökas efter önskemål med diverse gästartister mm.

Henrik Orwander är utbildad vid Balettakademien i Göteborg och har sedan dess hunnit med en hel del på scen och i skivindustrin. Han har spelat Eddie i Björn och Bennys musikal Mamma Mia, huvudrollen i musikalen Footloose samt huvudrollen Brit i We Will Rock You på Cirkus i Stockholm, för att nämna några.
Henrik har även körat på samtliga av låtarna till den
hollywoodproducerade filmen Mamma Mia The Movie
samt legat på Sveriges albumtopplista med sitt debutalbum The Fantastic Four.

Tina Leijonberg är utbildad på Balettakademien i Göteborg samt att hon studerade musikal i Los Angeles. Hon har sedan kunnats ses som Pilla i tv- serien Tre kronor.
Hennes första jobb var på Stadsteatern i Stockholm och
därefter har musikaler och uppsättningar som bl a Fame, Evita, Garbo och Gilbert avlöst varandra. Tina har medverkat i flera stora shower, spelat fars på Vallarna i Falkenberg och varit programledare för Söndagsöppet i SVT.
Hon har även medverkat två gånger i Melodifestivalen.
Tina spelade huvudrollen Killer Queen i Queen´s succé
musikal We Will Rock You på Cirkus i Stockholm.

Simon B Tibblin är utbildad på Balettakademien samt
Teater- och Opera högskolan i Göteborg. Simon har bl a medverkat i uppsättningar som Hair på Chinateatern, Spelman på taket på Stockholms Stadsteater, A Chorus Line på Stora Teatern, Les Misérables på Göteborgsoperan och Full Monty i Kalmar . Han spelade Peps i We Will Rock You på Cirkus i Stockholm.
Förutom att stå på scen har Simon arbetat som koreograf och regiassistent i uppsättningar som Grease, Oliver Twist och Vasastansrevyn.
^