Lars Anders Johansson
Lars Anders Johansson är en egensinnig artist och låtskrivare med texterna i fokus. Stark scennärvaro och en utstrålning han har med sig från punktiden ramar in de genomarbetade sångtexterna, ofta med avancerad rimflätning men med ett direkt tilltal. Musikaliskt handlar det om vispop med utblickar mot country, rock och folkmusik. Genreöverskridande och framåtblickande men hela tiden med ett avstamp i traditionen.

Lars Anders Johansson varvar sina egna låtar med sina tonsättningar av äldre poesi, framförallt Erik Axel Karlfeldts och Verner von Heidenstams dikter och kan erbjuda antingen ett blandat program med både eget material och tonsättningar, eller ett med helt och hållet egna texter alternativt ett renodlat program med de egna tonsättningarna av de stora skalderna. Mellansnacken och presentationerna av låtarna är en minst lika viktig del av framträdandet som låtarna själva.

Han har släppt de tre fullängdsalbumen Vingklippt (2006), I Fridolins spår (Karlfelsttonsättningar 2008) och Budoarstämning (2010).

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.