Lars Vegas Trio

Id: 7327

Lars Vegas Trio
Lars Vegas Trio. Det fanns en himmelsblå duett, en kontrabas och en idé om att vara gatumusikanter. Det här var 1989 och fem gymnasiekamrater från Östersund bildade Lars Vegas Trio, Världens största trio. 1989 var, för er som inte var födda då, året då Fredrik Belfrage slutade med programmet Go’morron Sverige, Ingen kan älska som vi gick på bio och den mest populära artisten var Anki Bagger.

Under devisen hårt, högt, hastigt och hela tiden gav dom sig ut för att underhålla på gator och torg. Eftersom gatumusiksäsongen är något årstidsbegränsad i Östersund tvingades trion inomhus. Och på den vägen är det.

Mellan åren 1990 och 1994 gjorde Lars Vegas trio över 500 spelningar. I början något blygsamt med 7 personer i publiken i Strömstad, som blev en lägstanotering till lite mera storslaget med 25 000 personer i Kungsträdgården. Lars Vegas Trio gjorde sig kända som ett av Sveriges bästa liveband.

1994 tog Trion en välförkänt paus under cirka 8 år. 2009 firade Trion 20 år, och framträdde bland annat i Allsång på Skansen, hade ett succéartad gästsspel på Hamburgerbörs i Stockholm samt följde med Christer Fuglesang upp i rymden.

I alla fall i hans iPod! Förövrigt så är vi alla stora fans av Christer Fuglesang. Medlemmar i 26-årsfirande underhållningsmonstret Lars Vegas Trio är: Lars Vegas, Elvis Koskinen, Martin Bianco, Lars Angeles & Frigge Friggelito.
^