Larz Kristerz

Id: 14240

Larz Kristerz
Larz-Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen.

Varje år på Barnens dag åker en parad med vagnar med olika teman igenom byn. Larz-Kristerz medverkade på en vagn som en rolig hyllning till alla dansband under 70-talet. De spelade då enbart på instrument och sånganläggning ifrån Hagström.

Nu undrar ni, vilka är dom där Larz-Kristerz egentligen!?

Jo, det är en blandning av flera olika Älvdalsband.
Det är Trond Korsmoe – gitarr och bas, Torbjörn Eriksson – klaviatur och Mikael Eriksson – trummor, från dansbandet Ramblers, samt Stefan Nykvist – bas och dragspel, från rock n’ rollbandet Biff tomatoes bl a, Anders Tegnér - Tog över gitarren och Trond tog basen när Morgan slutade Anders har spelat med bl.a. Billy Opel Trio, och slutligen Peter Larsson – gitarr, från rockabillybandet Big Crow Pete & the Big Creek Boys. Gemensamt för samtliga medlemmar är en svaghet för dansband från 70-talet.

Första dansspelningen blev 50 mil från hemmaplan, på ett bröllop i Göteborg. Det i sin tur resulterade i att vi fick en till bröllopsspelning i Göteborg sommaren efter.

"Suget efter ett Larz-Kristerz band har visat sig större än vi kunde ana från början och det är verkligen jätteroligt. Vi har fått spela på allt från gamla nostalgiska utomhus-dansbanor och bygdegårdar till moderna dansrestauranger och ishallar. Folk som kommer och dansar verkar, faktiskt, ha lika roligt som vi."

Larz Kristerz har sålt över en kvarts miljon skivor.

Hösten 2012 släpptes en DVD med bandets första krogshow.

Bandet inledde 2013 med att släppa ett eget öl. Larz Kristerz Stuff-öl som är ett klassiskt lageröl. (5,0%)

Den 26:e juni 2013 kom deras senaste platta "Det Måste Gå Att Dansa Till" som innehåller låtar av bl.a. Nisse Hellberg, Sören "Sulo" Karlsson, Eddie Meduza och Erik "Billy Opel" Morell samt av bandets egna medlemmar Peter Larsson och Anders Tegnér.

Stefan Nykvist gjorde sin sista spelning med bandet i Evertsberg, januari 2014. Bandet har fortsatt som en kvintett och riktat om stilen mot ett mer elgitarrbaserat sound.

Nu är bandet på gång med en ny skiva som planeras släppas någon gång under 2014.
^