Lasse Love

Id: 12347

Lasse Love
Det låter som ett yrke, tycker jag. Kanske att jag äntligen hittat en titel att skriva i de där blanketterna man måste lämna in i passkontrollen när man reser in i vissa länder.

Yrke, "occupation", står det i en ruta. Allsångsledare låter som en finfin titel att klämma in där. Singalong "Commender" eller kanske "Sängerführer". Jag tycker det låter som det finns.

Ah, "Sängerführer", säger passkontrollanten nästa gång jag mellanlandar i Frankfurt och vinkar mig vänligt men bestämt åt sidan.
För mig ut från transithallen och in i en väntande limousin som i ilfart och med eskort kör mig till den årliga "Internationella Sänger- führerkonferansen" Wiesbaden.
I varenda restaurang och ölstuga diskuteras allsång och erfarenheter utbyts. Det fina med allsång är att vi sjunger tillsammans.

Bra eller dåligt spelar ingen roll. man kan sjunga capriccioso, nyckfullt, rustico, naturligt, eller varför inte calzone, inbakad i en filt.
Att sjunga allsång påverkar inte bara humöret positivt det stärker faktiskt hela kroppen från hjässan till fotabjället, eller som det heter i musiken: DA CAPO AL FINE.
^