Linda Lampenius

Id: 3357

Linda Lampenius
En violinist av världsklass!

Hon fortsätter att turnera världen runt med sitt fantastiska violinspel och har efter att ha varit ute på en framgångsrik USA-turné nu återvänt till Sverige!

Linda Lampenius föddes i Helsingfors i en musikälskande familj och efter att endast 3 år gammal gått i musikdagis började hon spela fiol redan vid 5 års ålder och sedan var hon fast!

Hon benämndes som ett musikaliskt underbarn och åkte på sin allra första turné tillsammans med Helsinki Juniorstrings när hon bara var 8 år gammal, den gången till USA och Kanada. Linda har nått en enorm berömmelse runt om i världen och turnerat i bl.a. Japan, Storbritannien och flera europeiska länder som medlem i olika orkestrar eller som soloartist. 1994-96 spelade hon även i Finska Nationaloperan. I Norden använder Linda sitt riktiga namn men internationellt är hon mer känd som Linda Brava.

Linda har studerat vid flertalet berömda musikskolor och för många välrenommerade lärare. Hennes första fiollärare var den kände ungraren Géza Szilvay.

Hon har släppt flera soloalbum, det första ”Linda Lampenius” släpptes 1997 och har tydliga drag av popmusik medan ”Linda Brava” som släpptes 1999 är mer klassiskt inriktat. På albumet ”Nordic Light” från 2005 har hon samlat många av Finlands och Sveriges vackraste folksånger.

Välrenommerade tidningar som The Times, New York Times och The Sunday Times har samtliga haft fina omdömen att skriva om Lindas musikaliska karriär.

Linda Lampenius fungerar utmärkt som exklusiv gästartist i en middagsunderhållning och hon bjuder på allt ifrån en oerhört vacker ”Ave Maria”, via musikalmedley och stämningsfulla visor, till en temperamentsfull avslutning där Linda ger prov på sin ekvilibristiska spelteknik och utmanar pianisten i en humoristisk final! Dåtid möter nutid, tradition och talang möts i denna oerhört professionella musiker i världsklass!
^