Lindh & Borgius

Id: 12529

Lindh & Borgius
Lindh & Borgius är en konstellation som har jobbat i många år tillsammans i en mängd olika situationer. Fokus har varit på att vara lätt, enkelt och effektivt. De har underhållit på scener över hela sverige med sitt enkla koncept som består av två sång och ett piano. Lätt då det är anpassningsbart till vilken situation som helst. Enkelt då det utrustingen består av få artiklar och effektivt då publiken aldrig blivit besviken!

Chris Lindh har en lång och gedigen historia I musikbranchen sedan många år tillbaka. Känd för att kunna lyfta stämningen till taket var han än hamnar så har han även släppt eget material och skrivit musik åt flertalet kända svenska artister. Han har varit I stadig gäst I programmet “så ska det låta” och var mellan 2005-2007 sångare i det svenska dansbandet Barbados. Han var tillsammans med Anders Borgius, Shirley Clamp, Velvet, Pablo Cepeda och Emanuel Ohlson en av dom som startade det legendariska Blue Moon Bar i Stockholm och var den som uppskattades väldigt mycket för sitt bidrag till kvällarna där. En underhållare av rang där han är en av de artisterna på scenen som aldrig lämnar publiken besviken.

Anders Borgius är född och uppvuxen i södra sverige och har en lång historia bakom sig som musiker och artist. Som pianist har han jobbat I många olika situationer runt hela landet. Allt från att ha turnérat med flertalet kända svenska och internationella artister, till att ha spelat I kyrkor, teatrar, tv och suttit stadigt på lokala scener I Stockholm. Som artist har han varit med I melodifestivalen vid flera tillfällen och framfört flertalet konserter och framträdanden som enbart artisten Anders Borgius. Anders har även de senaste åren jobbat som sångare I flertalet kända studios I Stockholm och där sjungit in låtar av Jon Bon Jovi, Aldo Nova, Anders Bagge, Randy Goodrum, Per Åhström, Andreas Carlsson för att nämna några. Som låtskrivare har han skrivit med flertalet kända upphovsmän åt flerta kända artister såsom Clay Aiken, David Bisbal och Celine Dion för att nämna några. Idag finner du honom I studion och på scenerna runt om I landet där han framträder med Chris Lindh som han jobbat på scen de senaste 8 åren.
^