LISA NILSSON
Lisa Nilsson debuterade i Melodifestivalen 1989 där hon knep en fjärdeplats med låten "Du". Tre år senare kom "Himlen runt hörnet" med låtar skrivna av Mauro Scocco och Lisa Nilsson blev namnet på allas läppar. Albumet såldes i närmare en halv miljon exemplar och belönades bland annat med fem svenska och två danska Grammisar och tre Rockbjörnar. 1995 kom uppföljaren "Till Morelia" och Lisa etablerade sig som en av Nordens största artister.

2001 släpptes skivan "Små rum" som presenterade ett nytt sound. Skivan var den första Lisa skrivit och producerat själv och den bjöd på en mix av jazz, pop och visa. Esbjörn Svensson Trio utgjorde grunden tillsammans med stråkar från Radiosymfonikerna.

2004 reste Lisa till Brasilien för att söka inspiration. En resa som förändrade både hennes liv och musik. Efter fem månader i Rio de Janeiro återvände Lisa till Europa för att turnera med några av världens främsta jazzmusiker. 2006 var Lisa tillbaka i Brasilien där hon spelade in albumet "Hotel Vermont 609", en samling kända brasilianska låtar från 60- och 70-talet översatta till svenska.

2009 kom "Sambou Sambou", även den inspelad i Rio de Janeiro. Skivan innehåller mer traditionell samba och bossanova på portugisiska blandat med ett några klassiker på engelska, bland annat av Burt Bacharach och Henry Mancini. Skivan följdes av en lång Nordenturné våren 2009 tillsammans med musikerna Joâo Castilho och Sebastian Notini.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.