LISEN ELWIN & THE DESERT BOYS
Bandet;
Sångerskan Lisen Elwin och hennes band spelar känslosam och melodiös countrypop. Med Lisens enkla och avskalade låtar och musikernas uttrycksfulla och sparsmakade arrangemang med instrument som Lapsteel och Dobro, lyckas bandet skapa en stämning och ett sound som är ovanlig i svensk musik idag. Bandet har funnits i snart fem år och spelar på musikfestivaler och klubbar runtom i landet och har numera en trogen publik. Bandet framträder i olika konstellationer, ofta med enbart sång, gitarr och lapsteel.

Lisen;
Lisen Elwin är uppvuxen och bosatt i Stockholm. Hon började sin karriär i Stockholmsbandet Pushtwangers när hon var sjutton år och turnerade runtom i Europa. Efter att ha studerat sång och rytmik på Kommunala musikinstitutet i Stockholm i några år upptäckte hon att institutionsvärlden inte var hennes grej och flyttade upp till Luleå där hon turnerade med ett coverband i några år i stället för att söka vidare till musikhögskolan som många andra gjorde.
Efter många års olika musikprojekt med vissa utsvävningar i Jazz och Karibisk musik, och medverkan på diverse skivinspelningar, bildade hon till slut sitt eget band - Lisen Elwin & The Desert Boys, en naturlig utveckling eftersom hon alltid har skrivit låtar i country/folkpopstilen. Lisen har de senaste året varit i Nashville tre gånger, senaste gången stannade hon i sex veckor för att skriva musik tillsammans med etablerade låtskrivare där. Resultatet blev tolv nya starka låtar.
Lisen inspireras av sångerskor och låtskrivare som Emmylou Harris, Lucinda Williams, Gillian Welch, Mary Black, Julie Miller och Joni Mitchell.

Bandet består av;
Mats Karlsson Gitarr, lapsteel, Dobro, mandolin, sång
Christer Bergman Gitarr, sång
Johan Dereborn Bas, sång
Brady Blade Trummor, slagverk ( spelar med Emmylou Harris, Stevie Earle, Buddy Miller m fl)

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.