Lovisa Lindkvist

Id: 13740

Lovisa Lindkvist
Mitt namn är Lovisa Lindkvist, jag är en 31-årig professionell sångerska från Stockholm. Jag uppträder som duo med pianist/gitarrist, trio eller kvartett beroende på önskemål.

Hoppar även in som gästartist i olika sammanhang. Jag började min musikaliska bana vid Adolf Fredriks musikklasser och vidare Rytmus musikgymnasium. Jag släppte min debutplatta som blev kritikerrosad i hela Sverige 2006, samma år som jag tilldelades Monica Zetterlund-stipendiet.

Den andra plattan kom ut 2009 och har släppts även i Japan, Korea, England och Tyskland och en tredje platta är på gång. Jag har sjungit med etablerade musiker inom jazzeliten som Nils Landgren, Jan Allan, Peter Asplund, Magnus Lindgren mfl och har varit förband åt Dionne Warwick på Konserthuset i Stockholm. Jag har också sjungit i TV4 nyhetsmorgon och uppträtt på Eliasson Award Dinner i Los Angeles samt på ett flertal jazzfestivaler, bla i Dubai.

Sjunger med jämna mellanrum på hotell och klubbar runtom i landet främst med min pianist. Min musik brukar beskrivas som soft, jazzig och sträcker sig från jazz/lounge till pop och soul. Vi har en bred repertoar som vi använder i bl.a pianobarer. Är också van vid företagsgig, närmast Björn Axens 50-årsjubileum på Annexet/Globen.

Pianisten Jan Lundgren har gett mig följande ord:
" Lovisa sjunger jazz med en självklarhet man sällan hör. Enligt mig är hon en av de största talangerna i landet.
^