Mad Artwork

Id: 14135

Mad Artwork
"Gruppen hör till de mest intressanta svenska banden inom sin genre, skriver Stefan Warnqvist" (UNT, 2011-01-20)

"/.../ ett energiskt jävlar-anamma och ett starkt låtmaterial. Den synnerligen inlevelsefulla sångerskan Malin Prudell icke att förglömma. Bandets uppsättning är traditionell med det säregna tillägget mandolin. Eller är det luta han spelar? Oavsett vilket är Uriah Heep den första parallell jag drar; under resans gång kommer jag att tänka på Rainbow, men hela tiden flåsar Mad Artwork ett hätskt “vi är prog”, genom att lasta på med mängder av galna infall, virtuost spel och vildsinta partier. Plussa på med österländska klanger och svensk folkton, och du har ett Mad Artwork /.../" (Daniel Reichberg Sweden Rock Magazine, 2012-11-23)

Med tunga riff, vackra melodier och galna musikaliska upptåg skapar Mad Artwork sin egen gränslösa rock. Någon tycker att det låter som en mix mellan Led Zeppeling och Yes, någon annan hävdar en mix av Opeth och Audioslave medan den tredje tänker "Wow, inga gränser, allt är tillåtet!". En sångerska med en röst som inte hörts tidigare, virtuost spel, skiftande känslor gestaltade i låtarna, brinnande gitarrsolon och en svensk bosoki from hell...allt framfört med mycket passion, attityd och hjärta. Det här bandet är något utöver det vanliga!

- Influenser
Led Zeppelin, Deep Purple, The Beatles, Rainbow, Yes, Genesis, Gentle Giant, Opeth, Pain Of Salvation, Rainbow, Uriah Heep, Pink Floyd, Audioslave, folk music

- Priser, utmärkelser och sponsring
2007 Mad Artwork vann första pris i Sveriges största musiktävling för ungdomar, Musik Direkt. Därefter följde en Sverigeturné.
2009 Bandet vann första pris i Musik Direkt igen. Därefter följde en Belgienturné.
2011 De blev tilldelade det prestigefyllda stipendiet av Musikens Hus Vänners.
2013 ett kontrakt skrevs med Copro Records för Mad Artworks första skiva 'I Still Breathe'
2014 blev de sponsrade av Access Bags & Cases

Andreas Berglund - trummor
Daniel Dluzewski - bas
Gabbi Dluzewski - gitarr
Simon Forsberg - svensk bosoki
Terese Tezzi Persson - sång
^