Magisk Jazz och Fransk Chanson

Id: 14450

Magisk Jazz och Fransk Chanson
Svenska jazzsångerskan Caroline Mayer debuterar med det egenproducerade albumet ”Caroline Mayer”, inspelat i Studios La Buissonne i södra Frankrike. Hennes främsta inspiration ligger i amerikanska jazzklassiker och i den djupa kärleken till franska visor, vilket ger en ny ”touch” i det musikaliska anslaget. Hennes totala närvaro, sårbarhet och charm når ut och berör. Albumet kom till i efterdyningarna efter en svår separation, som hon beskriver med ett citat av amerikansk-libanesiske poeten Khalil Gibran: ”The deeper that sorrow carves inte you being, the more joy you can contain” (fri översättning: Ju djupare sorgen gräver sig in i ditt varande, desto mer livsglädje kan du omfamna).

Caroline Mayer föddes i Stockholm med polska och ryska föräldrar. Hon påbörjade sin musikaliska resa redan som fyraåring med att spela klassiskt piano. Tio år gammal antogs hon till Adolf Fredriks framstående musikskola i Stockholm och där började hennes passion för sång. Efter gymnasiet blev nästa steg att erövra gator och barer runt om ute i Europa och som ledde henne till Italien där hon blev antagen till Berstein School of Musical Theatre, en treårig yrkesutbildning i italienska Bologna.
Det var inom musikalernas värld hon upptäckte sin kärlek till jazz och efter en period med uppträdanden vid olika italienska teatrar och i London, flyttade hon tillbaka till Stockholm för att här bilda sitt egna jazzband med erfarna internationellt kända jazzmusiker.

Så en solig aprildag, knackade kärleken på dörren och hon blev förälskad i en ung fransman, som övertalade henne att flytta till Frankrike. Idag bor Caroline i en liten by i Provence tillsammans med sin son Nathanaël och uppträder med sitt jazzband runt om i Frankrike. Släpp in Caroline Mayers röst i ditt liv. Du kommer att bli förtollad.

Piano: Sébastien Germain
Trummor: Fred Pasqua
Kontrabas: Lilian Bencini
Trumpet: Olivier Duillon
^