Magnus Bergman

Id: 8408

Magnus Bergman
Multiinstrumentalisten Magnus Bergman har under många år arbetat som producent och kompositör. Han skapar musik för TV, radio och film - producerar och skriver låtar åt artister och band. Som musiker syns han i olika konstellationer. Sedan 2012 är Magnus bosatt på södra Öland, där han driver TST Studio.


Som soloartist debuterade Magnus Bergman 1999. Sedan dess har det blivit ett antal album och en rad singlar. Hans musikaliska resa har varit både lång och brokig, men han har alltid gått sin egen väg och skapat sitt eget sound. Allt för musiken, den som klingar och slår an.


Antingen själv med gitarren, bakom pianot eller tillsammans med sitt band skapar han musik som berör och fängslar, där texterna och arrangemangen får tala för sig själva. I år firar Magnus Bergman 15 års jubileum som artist. Detta firas med att samlingsskivan MB15 släpps den 12 maj 2014.


Med på samlingen är en den nyskrivna bluesen ”En riktig djävul”, tagen från Magnus Bergmans kommande 6:e album som släpps senare i höst.
^