Magnus Wir

Id: 17275

Magnus Wir
Sex album är inspelade med Magnus Wir, där han på sitt speciella sätt sjunger sina egna sånger om våra dagar, om tiden vi har här, våra djupa tankar, om kärleken, om livet. Funderingar och små berättelser, där han leder oss in i musikaliska landskap, som skapar sinnesro för de som vill följa med och lyssna på denna vuxenpop, med soul-, reggae- och countrykänsla, som även ibland har stänk av jazz och blues. De flesta av sångerna är helt klart radiovänliga!

Riverside Records gav hösten 2019 ut hans kritikerrosade soloalbum Alla Dessa Dagar.
Våren 2020 kom fullängdaren Dagen Är Din.
Hösten 2020 var det dags för albumet När Dagen Är Sen.

Till sommaren 2021 kom album nr 5 som helt enkelt heter Magnus Wir - 5
Album nr 6 Ett Strå Ur Tidens Halm inledde år 2022.
2010 kom första soloalbumet, Folkhemmet & Girigheten, med samhällsmedvetna ironiska texter, de flesta fortfarande kusligt aktuella, nyprogg om man så vill.

Alla album med egna sånger på svenska.
Samtliga sex album finns som CD-box!

Mycket erfaren genuin musikprofil. Spelade på Nalen redan 1963, och 1967 blev han tillsammans med gruppen Too Much, som bildades i realskolan hemma i Tierp, finalist i Sveriges Radios Popbandstävling, då lika stort som Idol.

1980, hade han fått nog av turnélivet, men blev efter åtta år övertalad att lira med i Playmates från Gävle med sångaren Mick från Tom & Mick. Sedan var allt som förr igen. Han gick också med i några andra konstellationer, som Gävlebandet Jack and the Rippers, lirade duo med skotten Andrew Gradin och med Uppsalabandet Lucky Lips gav han ut ett album med 60-talscovers.

I början av seklet rekryterades han till Black Label Blues Band från Katrineholm som också gav ut ett album och därefter framträdde i Go´Kväll i SVT2 med Ragnar Dahlberg en kall januaridag 2004.
^