MANGE SCHMIDT & CO.

Id: 9039

MANGE SCHMIDT & CO.
Mange Schmidt har kallats "Svensk hiphops räddare" och har med sina platinasäljande hits "Glassigt", "Giftig" och "Jag talar ut" blivit en svensk radio- och dansgolvsfavorit. På kort tid har han tagit platsen som en av de mest relevanta betraktarna av dagens Sverige, utan att för den skull inte bjuda upp till fest!

Nu är han tillbaka med sitt fjärde album "Odenplan Stockholm 1988" och som vanligt när det gäller Mange innehåller det ett knippe fantastiska låtar. Första singeln "Vet att du förstår" kom i våras och är en cover på Ratatas klassiska 80-talshit "Jackie". Så här skrev Stockholm City:

"Det borde vara förbjudet att ge sig på Ratatas "Jackie". Men Mange Schmidt har finessen att klä i sig den utan att förlora den ursprungliga magin. Med den klassiska 80-talsslingan som grund förflyttar han perspektivet till ett somrigt Stockholm som bubblar av förväntningar."

Mange Schmidt har sedan debuten 2003 släppt fyra album; "Greatest Hits" från 2003 med svenskspråkiga covers på hiphop-klassiker, "Samtidigt, i Stockholm" från 2006, "Känslan Kommer Tillbaks" från 2007 och "Odenplan Stockholm 1988" från 2009.
^