Marco Rios & Susanne Lind

Id: 11247

Marco Rios & Susanne Lind
Musik ska byggas utav glädje är budskapet när Fröken Fräken möter La Paloma. I Marco Rios och Susanne Linds latinameriskaraborgska famn, får du njuta av latinamerikanska och svenska sånger, schlagers och folklåtar på sång, fiol, gitarr och slagverk. På svenska, spanska och portugisiska.

Marco Rios, Värmlänning från Peru (numera bosatt i Stockholm), gitarr, sång och slagverk, känd för hans översättningar av Björn Afzelius sånger till spanska, programserien ”Hej Amigo!” på TV:s Björnes magasin och på P3:s barnradio.
Susanne Lind, fiol och sång, är musikhandledare och folkmusiker och har arbetat professionellt som musiker sedan 1995. Hon har spelat närmare 1000 föreställningar.
För vuxen publik, institutioner, högstadiet, gymnasieskolor, offentliga och privata föreställningar, festivaler, firma fester, m.m.


Barnprogrammet HEJ SIKELEJ!

Lisa har brevvänner från hela världen. Hennes farfar vill helst vara hemma och städa, men inte ens han kan motstå lekarna från Latinamerika, Taiwan, Nigeria, Turkiet och Danmark…
Susanne Lind och Marco Rios presenterar här en sångleksföreställning med mycket musik, lek, dans och sång. Låtarna hämtas ur boken ’Sikelej, sa kamelen’ med internationella sånglekar från när och fjärran. Det är RFoD:s sångleksnätverk som har tagit fram en uppföljare på den svenska sångleksboken ’Tjuderuttan, sa räven’. De flesta sångerna sjungs på svenska.

FORTBILDNINGSKURSER OCH STUDIEDAGAR
Susanne Lind och Marco Rios leder inspirationskurser, fortbildningskurser och studiedagar med sånger, danser, lekar och rytmer för personalen som arbetar med barn på skolor, daghem, men även institutioner, m.m.
Susanne har stor erfarenhet och kunskaper i att leda grupper med både danser, rörelser och lekar.
Marco tar hand om de så kallade ’skrammelinstrument’ som maraccas, gurkor, trummor, m.m. och dess användning till svenska barnvisor.
^