Marco Stella

Id: 12421

Marco Stella
Marco Stella är svensk-italiensk dramatisk baryton.

Han är född i Stockholm och utbildad vid Grand Canyon University i Phoenix, Arizona samt vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg. Efter sin examen år 2000, har Marco engagerats för roller som t.ex Escamillo i Carmen, titelrollen i Gianni Schicchi, dr Bartolo i Barberaren i Sevilla, fadern i Hans och Greta och Scarpia i Tosca med flera. Han har sjungit på bl.a Göteborgsoperan, Kungliga Operan i Stockholm, Helsingfors Operan, Operan i Karlsruhe, Austin lyric Opera, Lübeck Operan, Vadstena akademin, Teatro Puccini i Merano, Opera på Skäret, Bergen festivalen i Norge samt turné I Italien, Slovenien, Kroatien och Tyskland.

På operascenen har Marco sin passion och sitt hjärta i det dramatisk italienska facket och engageras både nationellt och internationellt.
På hemmaplan arbetar Marco även som konsertsångare och konferencier.
Hans förmåga att fånga och underhålla en publik på ett spontant, lättsamt, komiskt och professionellt sätt gör honom uppskattad vid bl.a. event sammanhang.

Vid kyrkokonserter har Marco bl.a framfört , Lars-Erik Larssons Förklädd Gud, Puccinis Messa di Gloria, Fauré, Verdi, och Brahms Requiem samt ett konsertprogram I Einar Ekbergs anda. Marco är flitigt anlitad vid advent och julkonserter.
^