MATS BERGSTRÖM
Gitarristen Mats Bergström (f. 1961) är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och Juilliard i New York. Han debuterade 1983 i Wigmore Hall i London och är sedan dess verksam som solist, ackompanjatör och ensemblemusiker inom flera genrer.

Han framträder såväl med egna soloprogram som i standardverken för gitarr och orkester och samarbetar regelbundet med ledande sångare och instrumentalister. Han tänjer på begreppet kammarmusik i en trio tillsammans med cellisten och basisten Svante Henryson och slagverkaren Magnus Persson och anlitas ofta av Ensemble Modern (Frankfurt) och musikFabrik (Köln).

Mats har bearbetat ett stort antal sånger och instrumentala verk för gitarr, däribland Schuberts sångcykel Die schöne Müllerin, och gjort många skivinspelningar. På sin senaste CD, Perceptions of Time (Caprice Records) hörs han både som solist och tillsammans med kontrabasisten Anders Jormin och violinisten Joakim Svenheden i musik av Jormin, Arvo Pärt, Sofia Gubaidulina och Mossenmark & Norda.

CONTACT _Con-421C422B1 c s l Mats Bergström är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.