Mattz Birath Eventfotograf

Id: 13048

Mattz Birath Eventfotograf
Välkommen till fotograf Mattz Birath -din fotograf för fest och glädje!

Jag är uppvuxen i Löttorp på Norra Öland och bor sedan många år tillbaka i Nacka utanför Stockholm tillsammans med min underbara fru och våra barn.
Favoritmotivet är kanske inte helt oväntat människor i alla dess former.
Fest, vardag, porträtt och allt där emellan.

Mitt intresse för foto har funnits sedan 1980-talet. Jag lånade min pappas gamla systemkamera och fotade lite då och då. 2000 köpte jag min första egna systemkamera och började fota mera flitigt. Jag passade även på att gå lite kurser för att fördjupa mig. Utvecklingen gick framåt och sedan 2006 har jag, liksom många andra fotografer, helt gått över till digital utrustning.

Idén till att starta mitt företag kom till då jag själv skulle gifta mig 2003. Det fanns då inte så många alternativ att välja på då det gällde fotografer. Vi sökte oss fram på internet och tittade runt på många hemsidor. Min känsla var ofta att det där kan jag göra bättre. Efter en del velande fram och tillbaka bestämde jag mig och från 1 september 2006 jobbar jag som frilansade fotograf.

Mitt mål

Det främsta målet för mig är att leverera ett stort urval av bilder med god kvalitet. Kunden ska ha många bilder att gotta sig i och betala endast en gång. Det innebär att ni som kunder betalar mig för ett jobb och kan sedan beställa hur mycket bilder ni vill för egen del. Det tillkommer inga dolda kostnader & till ett bra pris så klart.

Min Stil

Lifestyle, vilket är den stil jag använder mig av, är bilder som berättar en berättelse. Jag vill gärna få in lite lekfullhet och spontanitet i bilderna.
Det ska vara roligt även för den som blir fotograferad. Det innebär att jag inte försöker ställa upp människor så att de skall stå på ett visst sätt, så som mer traditionella fotografer gjorde förr.
Jag följer med i bakgrunden och fotar det som händer.

Eftersom min stil passar in i de flesta situationer har jag ingen specifik inriktning.
Jag gör både privata fotograferingar som exempelvis bröllop och födelsedagsfester, porträtt, studentbilder och mycket annat.
Jag hjälper även företag med porträtt och fotar deras fester och kick-offer.
^