Meja
Meja, egentligen Meja Anna Pernilla Kullersten, född 12 februari 1969 i Nynäshamn, är en svensk sångerska och kompositör. Hon slog igenom 1993 med musikprojektet Legacy of Sound med hitlåten "Happy".


Mejas artistkarriär startade redan 1993, då hon med garagehouse projektet Legacy of Sound och Anders Bagge, släppte singeln "Happy" i 24 länder. Hennes solo debut kom 1996, då Japan öppnade sina hjärtan till "How Crazy are you" och uppföljaren "All bout the Money" blev en världshit som fortfarande spelas världen över.
Duetten "Private Emotion" med Ricky Martin eldade på hennes internationella karriär. Hon har bott och arbetat i London, Los Angeles och på Mallorca allt medan hon envist fortsätter skriva och spela in sin musik.


Mejas singel "Blame it on the Shadows" kom 2013, producerad av Ebbot Lundberg, och efter det kom den efterlängtade EP´n "Stroboscope Sky".


2014 släppte hon en ny singel "Yellow Ribbon". Bakgrunden till låten är att Meja läste om Albert Woodfox i Amnesty Internationals tidning och blev djupt berörd av orättvisan i hans fall. Woodfox har hållits inlåst i en isoleringscell i över 42 år för en dom som hävts tre gånger. Albert Woodfox är den siste medlemmen i den omtalade gruppen Angola 3 som fortfarande är fängslad. En av medlemmarna, Robert King, som efter 29 år också i isoleringscell, blev utsläpp 2001 kommer till Sverige för att hjälpa Meja att sprida om den ofattbara verkligheten i fallet.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.