Mikael Odén

Id: 15973

Mikael Odén
Med väldigt personliga texter i gränslandet mellan rap, progg, poesi och visa har Mikael hittat ett sätt att få texterna att blomma ut. Med teman kring utanförskap, samhällskritik, uppväxt och psykisk ohälsa använder den musiken för att hitta en ny identitet, berätta sin egen historia och slå sig fri. I augusti 2018 kom debutskivan "Nånting Måste Ut".


Det är en stark debut som innehåller 11 spår och handlar om att använda orden och musiken för att hitta en väg ut ur ungdomen och in i vuxenlivet. Mikael började som spoken word-poet i Stockholm och hittade snart ett sätt att kombinera sin musik med dikterna.


Under två år på Nordiska Visskolan i Kungälv fick Mikael flera redskap för att förmedla och gestalta sjungen text med syftet att verkligen nå ut till sin publik, oavsett om det är på en liten scen i hörnet på ett café eller en stor festivalscen.


Mikael har tidigare turnerat i både Sverige samt delar av norden och har stor erfarenhet av att uppträda live. Mikael sjunger även en hel del eget material på engelska för en mer internationell publik.
^