Mikael Rickfors

Id: 167

Mikael Rickfors
Ingen dagslända som försvinner så fort radion tystnar!
Mellan 1971 och 1973 sjöng Rickfors i den engelska succégruppen The Hollies. 1975 kom första plattan i eget namn, och under åren fram till 1991 gav Mikael Rickfors ut ett tiotal skivor. 1991 startade han den svenska supergruppen Grymlings med bland andra Pugh Rogefeldt, som fick en enorm framgång. Det blev två skivor med Grymlings, men sedan fick de nog.

Mellan 1991 och 1997 tog Rickfors det lugnt med solokarriären, mycket beroende på att han flyttade från Stockholm till Gotland.
1997 flyttade han tillbaka till Stockholm och gav ut ”Happy Man Don’t Kill”.

Under sin tid med The Hollies fick Mikael Rickfors en mängd kontakter, bland annat med Percy Sledge, som han jobbat en del med. De har bland mycket annat gjort en duett ihop, och Sledge har sjungit in en av Rickfors låtar. Dessutom har Rickfors jobbat med Keith Reid, som skrev texten till Procul Harums ”A Whiter Shade Of Pale”, och så har han skrivit låtar till Cyndi Lauper och Santana.

Hans nya material är, enligt Rickfors själv, väldigt soft. -”Som det ser ut nu är det ganska enkelt, inte country kanske, men...det är svårt att förklara, det är inte så våldsamt producerat.”
Under sin solokarriär har Rickfors mest sjungit på engelska, men sina kanske största hitar har han trots det fått med ”Vingar”och ”Som stormen river öppet hav”, en duett med Susanne Alfvengren.
^