Moa Rönnåsen och Bandet

Id: 14087

Moa Rönnåsen och Bandet
Hej, vi är Rönnåsen. Vi spelar och sjunger melodisk pop på svenska. Om kärlek, vunnen och förlorad. Om lyckan manifisterad som en glad boll i magen. Om att fastna i doften i en t-shirt eller lämna ljuset på i väntan på någon. Musikaliska berättelser om en så vill, om livet i stort och smått.

Moa Rönnåsen, som skriver musiken, skrev sin första låt som tolvåring efter att ha lärt sig fyra ackord på sin pappas gitarr. De första åren skrev hon typisk tonårig-hjärta-och-smärta-pop på engelska för att som nittonåring övergå till att skriva på svenska istället. Och i det hittade hon sitt eget språk och uttryck som hon sedan utvecklat och finslipat över åren. Pernilla Rosenberg har en bakgrund inom musikal och klassiskt piano, hon och Moa har varit vänner länge och spelat och sjungit ihop från och till i olika sammanhang.

Hösten 2013 bestämde de sig för att ta steget och startat band. De slog sig ihop med Tobias Jonasson, trummis och kock från Västerbottens skogar, och Niclas Hell, multimusikalisk basist med rötterna på Ekerö. På senare tid har också Viktor Hellmark Kristoffersson varit med allt oftare med mandolin och elgitarr. Under vintern och våren 2013/2014 har bandet haft ett tjugotal gig, spelat in EP:n Ett klappande hjärta och börjat planera inspelning av ett fullängdsalbum.

Förhoppningarna om framtiden är att få spela mer för folk, spela in mer musik och spela mer tillsammans. Mer av allt helt enkelt. Och vi tror att det finns en plats för oss i det svenska musiklandskapet. En liten plats för oss och för dem som tycker om poetiska texter på gränsen mellan eufori och hjärtskärande, en blandning mellan sprudlande och finstämt, pop med en himla massa hjärta helt enkelt.
^