Niklas Forslund

Id: 8427

Niklas Forslund
Jag heter Niklas Forslund och är sångare, radiopratare i Sveriges Radio P4 Göteborg och van programledare och konferencier.
Jag uppträder ensam med gitarr eller tillsammans med fler musiker. Mitt signum är god allmänbildning, trevligt och fyndigt mellansnack, vackra och humoristiska låtar som passar vid alla tillfällen.
Bland annat spelar jag tillsammans med Sverker Stenbäcken (Bröderna Brothers, Charlie Häckners orkester mm), en skicklig gitarrist och dragspelare. Vi kan även utöka orkestern och ta med klaviatur, bas och trummor mm, vid behov.
Här är några program som jag kan erbjuda:

Indieallsång - Pop- och Rockallsång
Perfekt för företagsarrangemang mm
Jag/vi spelar en samling pop- och rockpärlor, svenska och engelska, (Beatles, Tomas di Leva, Magnus Uggla, Cornelis, Bob Marley, Ola Magnell, Cat Stevens mm) och förser publiken med ett allsångshäfte (artister o låtar: se bif. dok) och bjuder på både kul, trevligt, informativt och representativt mellansnack.
Under sju torsdagar, sommaren 2008 uppträdde vi med "indieallsång på Röda Stens uteservering, inför stor publik. (referens Henrik Wallgren 0704 45 48 85) Vi var även i Kungshamn, Sommarkalaset, den 27 juli och spelade med det konceptet. Succé!

Liten kul julshow: Jag har också en liten julshow med roliga, vackra och speciella julsånger och vinterlåtar av Cornelis, Ulf Lundell, Adolphson&Falk, Taube. Kul mellansnack; bland annat ett jul- och vinterkåseri som gjort succé på P4.

Trubadurprogram: Pop och visor på svenska och engelska av Beatles, Cornelis, Bob Marley, Taube, Ola Magnell, Cat Stevens, Magnus Uggla, mm, alltså sång, musik och trevligt och representativt mellansnack. (jag uppträder ensam eller tillsammans med en eller flera artister)
Jag spelade med detta koncept på Trädgårns uteservering sommaren 2008
(ref Trädgårns nöjeschef Patrik Wermelin 031 - 10 20 80)

Egna visor/låtar och kåserier (ensam eller tillsammans med en eller flera musiker)
Jag uppträder med egna kåserier och kul/crazy visor (bl a nyskrivna göteborgsvisor, Per Gessle- och Lasse Berghagen-imitationer mm) jag skrivit för radion. Jag har sedan 1991 varit kåsör på Sveriges Radio P4, "Radio Göteborg" och gjort cirka 2-300 kåserier för P4 och skrivit ett antal speciella låtar.
Många människor brukar känna igen mig som kåsören från Radio Göteborg när jag är ute och underhåller.

Cornelis Wreesvijk
Ett Cornelis Wreesvijk-program där jag givetvis sjunger och spelar men även berättar Cornelis historia och drar anekdoter ur Cornelis liv.
Jag har alltid varit intresserad av Cornelis och gjorde bland annat ett skolarbete på KomVux om honom en gång i tiden. Min första renodlade Cornelisspelning gjorde jag på Henriksberg/Rippers-In 1992.

Evert Taube
Ett renodlat Evert Taube-program där jag sjunger och imiterar men också berättar historien om nationalskalden från Göteborg och Vinga.
^