Niklas Gerholm

Id: 15777

Niklas Gerholm
Efter att ha äntrat scener i många olika sammanhang beslutade sig Niklas för ett nytt koncept: digital standup. På två månader fick han som helt okänd ståuppare över 70000 visningar med massor av tittade minuter som får vilken ny youtuber som helst grön av avund. Så han tog ut sin standup till lokal med helt eget standupkoncept. Nu kör han live på en egen klubb och söker uppdrag runt om i landet.


Niklas jobbar gärna med specialskrivna nummer för events, företag eller bemärkelsedagar men har tonvis med eget material. Mycket öppen att diskutera upplägg eller bara komma och köra. Registret är brett, från högt till lågt. Formatet bygger ofta på dramaturgi. Niklas levererar en berättelse med tydlig storytelling vilket alltid ger bästa impact på publiken. Viss skådespelerierfarenhet samt musikalitet finnes. Inspirationskällor i första hand: Magnus Betnér och Henrik Schyffert. Niklas gör också hemliga gäster och kan bygga koncept kring detta för fester eller AW där en märklig person ska dyka upp.


Sedan juni 2018 driver han Standupkollektivet tillsammans med andra komiker vars koncept är ”Humor för oss som blivit medelålders, festar INNAN Idol och ser det orangea kuvertet mer som ett hot och inte ett skämt – Humor på rimliga tider!”. Standupkollektivet anordnar kortare standup afterwork på deras klubbar och även eftermiddagar på helgerna.


Just nu gör Niklas: konceptuell standup i olika samarbeten med två egna klubbar på Södermalm och Gamla stan. I övrigt är han digital entreprenör, föreläser i detsamma och driver en podcastbyrå där han släppt över 300 avsnitt och varit med i radio, TV och press. Han har också arbetat för TV, skriver för och spelar gitarr, beatboxar och har släppt flera böcker. För smakprov på hans standup finns flertalet videos nedan.Sagt av Niklas:
”Standup kan vara band det bästa jag vet att göra. Bara att repa kan ge mig en sån kick att jag går Söder runt två gånger vilket skrämmer slag på de som möter mig eftersom jag lever ut mina rutiner no matter what! The show must go on unt so weiter! Att arbeta med humor, publik och med kund är alltid stimulerande och oerhört roligt.”
^