Nilsson one-man-band

Id: 7210

Nilsson one-man-band
När jag uppträder ensam spelar jag elgitarr, sjunger och blåser munspel till inspelade bakgrunder som jag gör i min egen studio. På så sätt kan jag få tex akustiska gitarrer att låta mycket bättre. Eller blanda en stålsträngad med en nylondito. Ena stunden kan jag spela country eller dansmusik sen byter jag till Neil Young eller Jimi Hendrix. Jag kan spela på bröllop med 90-åriga farmödrar plus spädbarn eller på krogen där det är fylla, skrik och kaos. Ljud har jag det bästa som kan köpas och en mindre ljusrigg med rök och lite bjäfs. Även pausmusik av modernare discostuk.

Här är lite artister vars låtar jag brukar spela; Creedence, Cornelis, Ledin, Hendrix, Neil Young, Sven-Ingvars, Ebba Grön, Taube, Bluesbrothers, Chuck Berry, Stevie Ray Vaughn, Gasolin, Rolling Stones, Johnny Cash, Lalla Hansson, Roy Orbison, Jerry Lee, Elvis Presley, Nationalteatern, Ove Thörnquist, Peter Lundblad, Dolly Parton, The Ventures, Shadows, Bill Haley, Lynrd Skynrd, Lasse Berghagen, Bob Dylan, Hound Dog Taylor, Beatles, Animals, Guitar 66, Håkan Nilsson, Dr Hook, Santana, Flamingokvintetten, Johnny Winter, Del Shannon, John Lennonosv

Det är mest låtar med äldre stuk, Jag har så mycket låtar att jag kan spela fyra, fem kvällar utan att spela samma låt två gånger. Ungefär en 250 låtar Jag spelar lika gärna på små ställen som på jättescener. Håkan Nilsson är en garvad snubbe som sett och varit med om det mesta utom att sumpa en spelning.
^