Nisse Hellberg
Det finns ett uns av ironi i titeln på Nisse Hellbergs nya soloalbum. Visserligen är sångaren som en gång blev riksbekant i gruppen Wilmer X en man som är väl placerad i den nya tiden, mycket av innehållet på det nya albumet understryker detta. Men precis som på hans föregående soloalbum finns även på "En modern man" åtskilliga referenser tillbaka i rocktraditionen, till inte fullt så moderna tider. Precis som på de guldsäljande föregångarna "Snackbar Blues" (2006) och "En tiger i tanken" (2007) vilar Hellbergs arketypiska låtar och texter på en stabil grund av moderniserad rockabilly. Ett slags blues- och countryfärgad rockabilly som är så kärleksfullt utförd att den blir tidlös.

Men "En modern man" presenterar också ett delvis helt nytt Hellberg-sound. Ännu ett motiv till skivtiteln. Nisse Hellberg summerar läget så här:

- Det är den första skiva som jag gjort där vi har hittat en helt annan ljudbild jämfört med vad jag gjort tidigare. Vi har använt hela den moderna teknologin för att fånga den värme och närhet som liksom fanns i studioluften under de klassiska inspelningarna i studior som Sun eller Muscle Shoals. Vi har använt en uppsjö av mikrofoner, gitarrer, basar, pianon."

Musikaliskt beskriver han den nya plattan:

"Vi har eftersträvat luft och värme, men också en naken råhet som kanske inte funnits tidigare...det är rockigt men även med inslag av gospel och country. Det låter jag, fast klart annorlunda!"

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.