OCB – The Original Cover Band

Id: 14894

OCB – The Original Cover Band
OCB – The Original Cover Band bildades 1990 och består av ett gäng rutinerade musiker med erfarenhet från lika band i Sverige och utomlands.


Alla med samma inriktning. Leverera bra musik som man gärna dansar till.
Med influenser från soul, motown, westcoast, och r&b väljer vi låtar som de flesta känner till och kan men på vårt sätt. Därav namnet.
Perfekt för klubbar, events och större fester.


Som man brukar säga:
”Original Cover Band - Makes you feel good”


Nuvarande sättning:
Swante Bobeck, sång och munspel.
Anders Andersson, gitarr och sång.
Olle Franchell , bas och sång.


Alla tre med ursprung i skånska bandet Art o Music som redan på 70-talet var ett av Skånes hetaste band. Bl.a som husband i radioprogrammet ”Fredag med ungdomsredaktionen”. Plattan Hello & Farewell från 1971 har idag högt samlarvärde.


Mats Lundström Keyboard och sång.
Har spelat med en mängd olika band från 1980 till nu. Från punk, reggae och pop till rock, soul, jazz och blues. Covers såväl som eget i alla genrer. Utbildad musiklärare. 
Medverkat på tre fullängdsskivor
Herberts Hermeliner "Start" (sångare, låtskrivare och initiativtagare)
Slowman Band "Im back" 2010 (keyboard och background vox)
Slowman Band "Happy Boy" 2014 (keyboard och background vox)


John Chapman, Sax. Har tidigare spelat och släppt skivor med en antal grupper i USA, bl.a The Toasters, Stubborn All-Stars och The Skoidats. Har jobbat professionellt med Royal Caribbean och Carival Cruise Lines såsom ett antal mindre teaterorkester. 


Gunnar Durén, trummor. Senaste tillskottet i bandet. Världsklass både vad avser trummor och löpning. På sin tid även han medlem i Hermans Hermeliner.
^